het laatste nieuws uit de grunobuurt

 • Nieuwsbrief Grunobuurt juni 2018
    Deze nieuwsbrief is recent óók huis aan huis verspreid .... samen met de uitnodiging voor de 'Heel de buurt' vergadering op maandag 25 juni a.s.
  Read More
 • Nieuw in de Grunobuurt: het spreekbuurtje
    Op 18 juni houden een paar buurtgenoten het eerste ‘spreekuur voor de buurt’, maar dan een half uurtje: het spreekbuurtje. Hier kun je komen met je vragen en opmerkingen over ‘dingen’ in je Grunobuurt. Of we je ding kunnen oplossen is onzeker, maar als buurt staan we sterker. Gewoon komen dus en je hart luchten. Het eerste spreekbuurtje is op maandag 18 juni, van 19.30 - 20.00 uur, in buurtpand Koppel (Grunostraat 1). Het volgende spreekbuurtje is op 9 juli. De volgende spreekbuurtjes staan in de agenda van deze site; op Twitter en Facebook vind je ze ook. Hartelijke groeten, wijkraad Grunobuurt  
  Read More
 • Zomerfeest op vrijdag 29 juni in Buurtcentrum Stadspark
    Alles wat je erover moet weten staat op bijgaande zomerse flyer ... die overigens ook huis-aan-huis is verspreid in de Grunobuurt. Kom je ook?  
  Read More
 • 25 juni is er de Heel de Buurt vergadering: hier het programma (flyer)
    De Wijkraad Grunobuurt organiseert maandag 25 juni a.s. een Heel de Buurt vergadering waar u van harte welkom bent.Het programma treft u hieronder aan. De Grunobuurt is een prachtige wijk om te wonen en te werken. De wijkraad van de Grunobuurt informeert u (sinds 2010) over actuele onderwerpen en zet zich graag in voor de leefbaarheid in de Grunobuurt ... maar de wijkraad vindt het nog belangrijker om te horen welke onderwerpen u als bewoner belangrijk vindt! Heeft u zelf een agendapunt voor deze bijeenkomst? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Read More
 • Bloemetjesmarkt Patrimonium ter afsluiting groot onderhoud Grunobuurt
  Aan 103 woningen aan de kenmerkende Lorentzstraat en omgeving te Groningen is door Christelijke woningstichting Patrimonium groot onderhoud uitgevoerd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door vastgoedonderhoudsbedrijf Wits Noord en zijn medio juni geheel afgerond. Donderdag 24 mei vond er een feestelijke bloemetjesmarkt plaats op het plein voor het buurtcentrum Stadspark aan de Lorentzstraat. Dat werd - door Patrimonium en Wits Noord - voor de bewoners georganiseerd als afsluiting van het project. Het onderhoud is bijna gereed en gaat altijd gepaard met enige overlast. Daarom is gekozen voor een bloemetjesmarkt op locatie om gezellig samen te zijn als buurtbewoners en de wijk nog verder te verfraaien met kleurrijke bloemetjes en de bewoners te bedanken voor de samenwerking.  
  Read More
 • Solo-expositie 'Rein' van fotograaf Sander van der Bij in Gasuniegebouw
  De Groninger fotograaf Sander van der Bij opent op zondag 10 juni zijn eerste grote solo-expositie 'Rein' in het Gasunie-gebouw. Tijdens de expositie is werk te zien dat Van der Bij (1991) in zijn studio in Haren heeft gefotografeerd. Van der Bij bouwt 3D-maquettes en miniaturen die hij fotografeert en bewerkt tot een digitaal eindproduct in de vorm van ijzige berglandschappen, grotten en hemellichamen. De expositie opent om 15.30 uur met een videovertoning, begeleid door live-muziek van celliste Rosie Taekema. De tentoonstelling wordt geopend door Cees Pisuisse, voorzitter van de kunstcommissie van de Gasunie. Na de opening is er gelegenheid om de expositie te bekijken met een hapje en drankje. De opening eindigt om 17.30 uur.
  Read More
 • 1
Agenda-Grunobuurt-sec.PNG
Wat is er te doen in de Grunobuurt?
welkomspakket

Nieuwe buren? De wijkraad heet nieuwe bewoners van harte welkom!

Buurtfeest, foto’s van de Grunotuin – bekijk het in de fotogalerij!

Tegel WIJ Groningen.PNG

Voor informatie en advies over zorg en ondersteuning in de buurt.

 • Natuur en Duurzaamheid Educatie Groningen
 • nijestee
 • Gemeente Groningen - Grunobuurt
 • Buurtcentrum Stadspark
 • Patrimonium slideset bedrijvenlogoos
 • prorail bedrijvenlogoos slideset.PNG
 • aanpakringzuid bedrijvenlogoos slideset.PNG
Door gebruik te maken van deze buurtwebsite gaat u akkoord met de cookies op deze site.
Meer informatie Ja, prima! Ik lust geen koekjes