het laatste nieuws uit de grunobuurt

 • 75 ton staal voor onderdoorgang Paterswoldseweg
  augustus 2018 De constructie van de mallen voor de onderdoorgang t.b.v. de trein is in volle gang.Het wordt gemaakt van hout met bewapening. De bewapening weegt in totaal al 75 ton. Later dit jaar wordt het beton gegoten en daarna wordt het geheel naar zijn bestemming getransporteeerd.
  Read More
 • Ontwerp jij mee aan de speeltuin Grunobuurt Noord??
    SPEEL JIJ GRAAG IN DE SPEELTUIN? Nijestee zoekt kinderen (8 - 12 jaar) die mee willen denken over het nieuwe ontwerp van de speeltuin in de Grunobuurt-Noord. Woon jij in de Grunobuurt-Noord en lijkt jou dit leuk? Meld je dan voor dinsdag 4 september aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Waar: buurtpand De Koppel Wanneer: woensdag 12, 19 en 26 september Hoe laat: van 14.30 tot 16.00 uur Link naar: FLYER (PDF)
  Read More
 • Informatiecentrum Ring Zuid open vanaf dinsdag 7 augustus
    Het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid opent aanstaande dinsdag 7 augustus de deuren.  In het nieuwe informatiecentrum staat onder andere de ruim vier meter lange maquette van het project. Bezoekers kunnen op verschillende manieren informatie vinden over het plan voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Ook de actuele stand van zaken is er te zien. Het informatiecentrum gaat verder dienen als uitvalsbasis bij excursies en rondleidingen. Studenten van Academie Minerva verzorgden de inrichting van het informatiecentrum. Locatie: Muntinglaan, tegenover nummer 3 (het Noorderpoort College) Openingstijden: Op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  Read More
 • Update rioolwerkzaamheden: nieuwste planning 1 aug.
    Voortgang van de “Rioolsanering in de Grunobuurt”. Tussen maart 2018 en nu is er hard gewerkt waardoor de fases 4, 4a, 4b, 5b, 7 en 9a (zie faseringstekening onderaan dit artikel) van dit project volledig zijn voltooid. Helaas heeft Hemmen BV tijdens de uitvoering te maken gehad met een aantal onvoorziene omstandigheden waardoor zij hebben moet afwijken van de oorspronkelijke planning. Het aantal onwerkbare dagen in de afgelopen winter en het voorjaar was meer dan gebruikelijk. Eveneens zijn er een aantal kleine vervuilingen aangetroffen welke eerst moesten worden verwijderd alvorens de riool werkzaamheden konden worden uitgevoerd. Momenteel zijn straatmakers druk aan het werk om fase 6 ( Muntinglaan) dicht te straten, en in fase 9b (Lorentzstraat) de riolering aan te brengen. In de bouwvak zal er worden doorgewerkt in Lorentzstraat, teneinde deze fase voor de start van het nieuwe schooljaar te kunnen afronden. In de periode van 03-08-2018 t/m 24-08-2018 zullen (met uitzondering van de Lorentzstraat) geen werkzaamheden worden verricht in verband met de bouwvak.
  Read More
 • Bedenk jij dé naam voor de nieuwe sport- en beweegplek??
    Alle informatie vind je op bijgaande flyer welke vandaag ook huis aan huis is verspreid. Succes met je deelname en tot ziens bij de opening op 25 september !!  
  Read More
 • ‘Dat is Groningen’ zoekt positieve verhalen
  Onlangs is het platform Dat is Groningen gestart, het diversiteitsplatform van de gemeente Groningen. Het platform verzamelt de verhalen over Groningers en hun initiatieven die onze stad zo mooi maken. Door elkaars verhalen te vertellen, wil het platform mensen nog meer met elkaar verbinden.
  Read More
 • 1
Projecten en Werkzaamheden
Wat wordt er in de buurt aangepakt en gebouwd?
welkomspakket

Nieuwe buren? De wijkraad heet nieuwe bewoners van harte welkom!

Agenda-Grunobuurt-sec.PNG
Wat is er te doen in de Grunobuurt?
Tegel WIJ Groningen.PNG

Voor informatie en advies over zorg en ondersteuning in de buurt.

 • Natuur en Duurzaamheid Educatie Groningen
 • nijestee
 • Gemeente Groningen - Grunobuurt
 • Buurtcentrum Stadspark
 • Patrimonium slideset bedrijvenlogoos
 • prorail bedrijvenlogoos slideset.PNG
 • aanpakringzuid bedrijvenlogoos slideset.PNG
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK