Van artisjok tot zonnebloem op de Grunotuin


Van artisjok tot zonnebloem, via slak naar aardbeien, dat kenmerkt de Grunotuin aan de Stephensonstraat. Zo’n vijftig hobby-tuinierders verbouwen groentes en fruit in hun eigen stukje moestuin en werken samen om de grotere klussen op de tuin voor elkaar te krijgen.
Dit voorjaar is er een prachtige kas verrezen. De bouw van een tuinhuis en de aanleg van een waterleiding staan ook nog voor 2015 op de rol. Een prestigieus plan al met al!

Van harte welkom!

Elke buurtbewoner is van harte welkom op de tuin. Om een takje van de kruidentuin voor het avondeten te oogsten of een boekje te lezen op het terrasje. Ondertussen wordt de composthoop nog een keertje gekeerd, en leren we van elkaar hoe dat eigenlijk het beste gaat, dat hele tuinieren. De moestuin ligt op een toekomstig bouwterrein van Nijestee, maar voorlopig is er ruimte voor komkommer en tomaat.
Heb je zin om af en toe eens lekker een uurtje mee te bikkelen op één van onze werkdagen of heb je belangstelling voor een tuintje? Dan kan je alvast een kijkje nemen op de tuin en onze Facebookpagina of contact opnemen door te mailen met het bestuur van de vereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over de Grunotuin vindt u hier.

De Grunotuin


Wachtend op nieuwbouw is het braakliggende terrein aan de Stephensonstraat in de Grunobuurt omgetoverd tot een bloeiende moestuin. Buurtbewoners leren hier elkaar beter kennen en eten er goed van! De Grunotuin is in het voorjaar van 2014 uitgebreid van 250 naar 2000 m2 en in 2015 is een kas in de tuin geplaatst. In verband met de wijkvernieuwing wordt de Grunotuin 1 januari 2018 gesloten. Of de Grunotuin op een andere locatie een doorstart krijgt, is onbekend.

Lees meer...

nieuwsbrief

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @Oranjebuurt: De vrijmarkt is dit jaar in het Noorderplantsoen en niet langs de singels. Er is ook een kindervrijmarkt in de Westerhaven…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Lees de berichten uit de Grunotuin

Ontdek de Plek in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Lees over de VvE van de Bewoners van de Grunobuurt