•  

  Nieuwsbrief Nijestee Grunobuurt-Noord (mei 2018)


 • BAM Infra organiseert op 28 mei a.s. een inloopavond over de werkzaamheden voor de onderdoorgang van de Paterswoldseweg .

  Op de plaats van de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg komt een onderdoorgang voor alle verkeer. De treinen en bussen rijden er dan overheen. De voetpaden, fietspaden en wegen rond de onderdoorgang worden opnieuw aangelegd. De onderdoorgang zou de doorstroming van het verkeer moeten bevorderen. Bussen gebruiken dan de busbaan langs het spoor en rijden niet meer om via de Paterswoldseweg en Parkweg. Voetgangers, fietsers en automobilisten hoeven niet meer te wachten voor gesloten overwegbomen.

  Door op de volgende link te klikken kunt u de uitnodiging lezen: Uitnodiging Inloopbijeenkomst

 •  

  Door Wolter Landlust (beheerder kinderboerderij Stadspark) en Jurian Bajema (leidinggevende NDE, ndegroningen.nl)

  Eind 2018 verhuist Natuur en Duurzaamheid Educatie (NDE) vanuit Beijum naar het terrein van de kinderboerderij Stadspark en betrekt daar een nieuw gebouw. NDE verzorgt natuuronderwijs voor basisschoolleerlingen in de gemeente Groningen.

 • Zaterdagochtend 5 mei is er om 9.00 uur een buurtschouw in verband met het Bevrijdingsfestival. De gemeente en BOA’s gaan dan samen met buurtbewoners de wijk door om te kijken waar de knelpunten zitten rondom het festival.

  Alle buurtbewoners zijn hierbij welkom. We starten om 9.00 uur bij bakkerij Beukeveld (Parkweg 149).

 •  

  Aan de bewoners van Laanhuizen, Grunobuurt en omstreken,

  Ook dit jaar vieren wij de bevrijding in Groningen met het Bevrijdingsfestival, dat in 2018 voor de 18e keer in het Stadspark wordt georganiseerd. Het Bevrijdingsfestival heeft ook dit jaar als thema ‘Geef Vrijheid door’. We verwachten vele duizenden mensen, die naar muziek komen luisteren en met elkaar de vrijheid vieren, zeker bij mooi weer.

  Uiteraard hopen wij dat u, als directe buurvrouw en/of buurman van de festiviteiten, ook het festival bezoekt. Het is gezellig en er is voor ieder wat wils, zoals bijvoorbeeld een kinderprogramma, straattheater, sport en spel en natuurlijk veel diverse muziekgenres. Kijk op onze website www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl voor het hele programma en de laatste informatie. En vergeet niet: het is gratis en voor iedereen toegankelijk!

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK