Kunst vogelhuisjes wandelroute door de wijk

Sinds maart 2015 is er in de Grunobuurt een Vogelhuisjeswandelroute. Deze is in opdracht van het wijkteam door kunstenares en ontwerper Lena van der Wal bedacht met als doel om het noordelijke en het zuidelijke deel van de wijk te verbinden. 

De routekaart kun je HIER bekijken en downloaden.

Lees meer...

Opvallend kunstwerk als symbool van energie- transitie


Als klapstuk op de verbeteringen van het Noorderpoort College aan de Muntinglaan werd een opvallende kunstwerk onthuld dat tegen de zijgevel van het pand is geplaatst. Dit kunstwerk symboliseert energietransitie van traditionele fossiele energie naar duurzame en schone energie.

Lees meer...

Kunst van keramist Anno Smith ... in de Grunobuurt

In verschillende naoorlogse wijken van de stad, ook in uw wijk de Grunobuurt, heeft de Groninger kunstenaar Anno Smith keramische gevelversieringen aangebracht. Zijn werk is daarmee beeldbepalend voor de wederopbouwperiode in de stad. Dat het werk van Anno Smith meer en meer op waarde wordt geschat, blijkt wel uit de tentoonstelling in het Groninger Museum, die is verlengd.

In de Grunobuurt is o.a. een kleurig tableau met gitaar- spelende jongen en balspelend meisje te bewonderen.

Lees meer...

Urban Blocks in de Grunobuurt


Kunstenares/ontwerper Lena van der Wal heeft in opdracht van het wijkteam Grunobuurt - naast de Kunst Vogelhuisjes wandelroute - nog een ontwerp gemaakt om het noordelijk en zuidelijk deel van de Grunobuurt met elkaar te verbinden. Het ontwerp heet “Urban Blocks” en is geïnspireerd op de traditionele blokkendoos waar u als kind ongetwijfeld ook mee gespeeld heeft.

Lees meer...

Tegel sec Vrouger

Fotogalerij

Door gebruik te maken van deze buurtwebsite gaat u akkoord met de cookies op deze site.
Meer informatie Ja, prima! Ik lust geen koekjes