Aan de bewoners van Laanhuizen, Grunobuurt en omstreken,

Ook dit jaar vieren wij de bevrijding in Groningen met het Bevrijdingsfestival, dat in 2018 voor de 18e keer in het Stadspark wordt georganiseerd. Het Bevrijdingsfestival heeft ook dit jaar als thema ‘Geef Vrijheid door’. We verwachten vele duizenden mensen, die naar muziek komen luisteren en met elkaar de vrijheid vieren, zeker bij mooi weer.

Uiteraard hopen wij dat u, als directe buurvrouw en/of buurman van de festiviteiten, ook het festival bezoekt. Het is gezellig en er is voor ieder wat wils, zoals bijvoorbeeld een kinderprogramma, straattheater, sport en spel en natuurlijk veel diverse muziekgenres. Kijk op onze website www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl voor het hele programma en de laatste informatie. En vergeet niet: het is gratis en voor iedereen toegankelijk!

Als buurtbewoner ondervindt u misschien overlast. Uiteraard proberen wij onnodige overlast zoveel mogelijk te voorkomen, maar toch zult u merken dat er iets gaande is in het Stadspark. Wij proberen het park en de omgeving daarvan zo schoon mogelijk achter te laten en treffen voorzieningen voor parkeren. Of het nou geluidsoverlast is, parkeerproblemen of zwerfvuil na afloop: ondanks onze maatregelingen om de problemen binnen de perken te houden, hebben wij ook te maken met gedrag van mensen dat wij helaas niet altijd kunnen beïnvloeden. Dit jaar werken we weer met basisschool De Starter aan een schoner festival.

Onderdeel van ons toegangsbeleid is dat wij alle bezoekers controleren op meegebrachte (fris)dranken. Voor sommigen is die controle prettig, anderen hebben er meer moeite mee. Daar hebben wij begrip voor, maar wij zijn genoodzaakt om vanwege onze eigen inkomsten en vanwege de veiligheid, glaswerk, blik en alle drank buiten het park te houden. Met die inkomsten kunnen wij een fantastisch en gratis programma blijven aanbieden.

Op zaterdag 5 mei ’s ochtends begint het programma om ongeveer 12.00 uur. Wij hebben een vergunning om muziek te maken tot 00.00 uur. In het gebied ten oosten van de ringweg zijn wij al eerder, vóór 23.00 uur, klaar met ons programma.

Ook dit jaar is doorgaand verkeer over de kruising Parkweg-Paterswoldseweg gestremd. Tussen de Verzetsstrijderslaan en de Leonard Springerlaan is in beide richtingen beperkt autoverkeer mogelijk, evenals op de Parkweg tussen Hoornsediep en Paterswoldseweg. Wij raden u af om uw auto te parkeren aan met name de Parkweg, maar het is niet verboden. Mocht u toch uw buurt willen bereiken, wilt u dan deze brief, met de achterzijde zichtbaar, laten zien aan de verkeersregelaars?

Mocht u vragen of klachten hebben dan kunt u dat melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zullen dan later op deze klachten reageren (op 5 mei is dat door de drukte helaas niet mogelijk). Ervaart u ernstige geluidsoverlast? Dan kunt u dit melden bij de Evenementenklachtentelefoon van de Gemeente Groningen, 050-3671133 (dag en nacht bereikbaar).

Met vriendelijk groet en hopelijk tot 5 mei,
Diederik van der Meide, Directeur/bestuurder Bevrijdingsfestival Groningen.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Wil je dat jouw kind beter voor zichzelf opkomt? Meld je kind dan aan voor de training Sociaal weerbaar. Vanaf 27 f… https://t.co/VvVrk9GqWA

Grunobuurt

Pieter Bregman (Nijestee) vertelt in de Volkskrant over de problemen rond bouw sociale huurwoningen in de Grunobuur… https://t.co/OvHlLx2VLM

Grunobuurt

In de Snelliusstraat is dit weekend ingebroken. Via het balkon en een raampje naar binnen gekomen. Lamp was aan! De… https://t.co/2WPr0FmuUa

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok