In de Grunobuurt verhuren de woningstichtingen Nijestee en Patrimonium woningen. Daarnaast verhuurt Huis van Verhuur appartementen in de Neboflat en biedt Stichting Ruimzicht in de Stadsparkkerk onderdak aan circa 15 studenten in het Internationale Convivium.

 

Woningstichting Patrimonium

Christelijke Woningstichting Patrimonium zet zich sinds 1914 in voor volkshuisvesting in de gemeente Groningen. Met circa 6700 woningen verspreid over de hele stad is Patrimonium een bekende naam in de sociale woningbouw. Alle wooncomplexen zijn herkenbaar aan het logo in de voorgevel.

Alle nuttige info over Patrimonium vindt u op patrimonium-groningen.nl.

logo PatrimoniumPatrimonium heeft woningbezit in het zuidelijk deel van de Grunobuurt, in onder andere de Kamerlingh Onnesstraat, Lorentzstraat, Snelliusstraat, Van der Waalstraat, Van Leeuwenhoekstraat, Huygenstraat en aan het Hoornsediep.

Huurdersvereniging Patrimonium

De huurdersvereniging van Patrimonium is actief in de wijken Grunobuurt, Corpus den Hoorn en De Wijert. De vereniging komt onder andere op voor goede, betaalbare woningen en een veilige, aantrekkelijke woonomgeving. Zij is de spreekbuis van de huurders en voert regelmatig overleg met Patrimonium.
De huurdersvereniging is een onafhankelijke vereniging en opereert dus los van Patrimonium. Zij kan invloed uitoefenen op het beleid van de woningcorporatie. Iedere huurder kan lid worden. Hoe meer huurders lid zijn des te beter de huurdersvereniging natuurlijk kan opkomen voor de belangen van de huurders.

• website: hvpatrimoniumzuid.nl
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• telefoon: 06 - 1476 2837


Woningstichting Nijestee

Nijestee biedt ruimte: met circa 13.000 huurwoningen is Nijestee de grootste corporatie in de stad Groningen. Ongeveer 30.000 mensen huren een woning van Nijestee. In vrijwel alle wijken in Groningen biedt de corporatie woningen aan.

logo NijesteeNijestee bezit woningen in het noordelijk deel van de Grunobuurt, in onder andere de Westinghousestraat, Grunostraat, Paterswoldseweg en Stephensonstraat. Zij zijn bezig met wijkvernieuwing. In 2018/2019 verrijst in Grunobuurt-Noord het vierde blok: Lampisterie.

Links

Nijestee.nl
Nijestee in de Grunobuurt
Alle berichten op deze site over de wijkvernieuwing in Grunobuurt-Noord


Huis van Verhuur

De Neboflat – in het zuidelijke deel van de Grunobuurt – was een verzorgingshuis voor senioren. Woningstichting Patrimonium verkocht de flat in 2011. De huidige eigenaar verhuurt de 58 appartementen. De doelgroep zijn 'eindejaarsstudenten, expats of mensen die net zijn begonnen met werken. Een publiek tussen 23 en 35 jaar.'
De verhuurzaken worden verzorgd door Huis van Verhuur uit Zwolle.

logo Huis van Verhuur• Huis van Verhuur B.V., Ubbo Emmiusstraat 13, 7911 CA, Groningen
• e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• telefoon: 050 - 533 24 32

 


Stichting Ruimzicht en het Internationaal Convivium

Het Internationaal Convivium (IC) is gevestigd in de Stadsparkkerk en opende in februari 2014 haar deuren voor de eerste bewoners. Het doel van het IC is om mensen vanuit verschillende landen onder te brengen onder één dak. Het huis biedt aan 15 bewoners een woonplaats, waarvan er circa acht niet uit Nederland afkomstig zijn.

Deze buitenlandse studenten volgen een éénjarige Masteropleiding aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zij wonen slechts één jaar in het huis. De andere zeven bewoners komen uit Nederland en vormen de vaste kern die meerdere jaren in het huis zullen blijven wonen.

Links

logo Stichting RuimzichtStichting Ruimzicht – Internationaal Convivium
Stadsparkkerk, een gemeentelijk monument

 

Klik hier om een welkomstpakketje voor een nieuwe bewoner aan te vragen

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Bekijk de website van Buurtcentrum Stadspark

Tegel sec Vrouger
tegel sec Projecten Werkzaamheden

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Tegel WIJ Groningen.PNG

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK