Het laatste deel van de HOV-as West (Transferium Hoogkerk– Hoofdstation) loopt van busbaan Koeriersterweg naar het Hoofdstation en kruist de Paterswoldseweg. In april begint aannemer KWS-Hegeman met de voorbereidingen op het Nelf-terrein voor een tijdelijk busviaduct en de aanleg van de busbrug over het Noord-Willemskanaal.

Woensdag 18 maart werd in RO/EZ aan het Zuiderdiep een voorlichtingsavond gehouden over de Hoogwaardige Openbaar Vervoer (HOV) verbinding tussen Transferium Hoogkerk en het Hoofdstation. Hier presenteerde de uitvoerder van het tijdelijke busviaduct (de baileybrug) en de nieuwe brug over het Noord-Willemskanaal het globale tijdpad voor de werkzaamheden:

vanaf april 2015
– start voorbereiding bouw

november 2015
– boren boorpalen busbaan Koeriersterweg
– aanleggen viaduct Nelf-zijde

februari 2016
– aanleggen viaduct: spoorwegovergang Paterswoldseweg één weekend afgesloten
– plaatsen tafelbrug Noord-Willemskanaal

april 2016
– oplevering

Op de website van de Badstratenbuurt, onze buurbuurt, vindt u Dossier Tunnel Paterswoldseweg. De presentatie over de busbaan staat hier.

Op de website van de gemeente Groningen vindt u onder andere het Raadsvoorstel en de Plankaart HOV West fase 3.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Maandag 3 december 2018 heeft Margriet Seip het bouwbord voor de nieuwbouw Kinderboerderij/NDE in het Stadspark ont… https://t.co/mQqWtrkIDy

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt
Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok