LAATSTE NIEUWSBRIEF & OPHEFFING HWK

Nummer 24: september 2013

Beste buurtbewoners,

Sinds december 2011 hebben we geen nieuwsbrief van HWK meer uitgegeven. Er is in de tussentijd veel en ook niets gebeurd. In deze nieuwsbrief willen we jullie hiervan op de hoogte stellen.

 

Inhoud 

-     Inleiding

-     Wijkvernieuwing

-     Laatste nieuwsbrief en opheffen van HWK

-     Contact

 Wijkvernieuwing

De eerste 2 blokken (Traverse en Statie) zijn klaar en geheel bewoond. En er is een tijdelijke parkeerplaats gemaakt voor bewoners van Statie. Blok 6 is het volgende blok dat gebouwd moet gaan worden (tegenover Statie). In de vorige nieuwsbrief hadden we het nog over dat er eind 2012 gebouwd zou worden. Dit wordt nu met een beetje geluk eind 2013. Duur van de bouw is 2 jaar en dat betekent eind 2015 oplevering. Blok 5 zal dan aan de beurt zijn, echter gezien de huidige ontwikkeling is dit zeer onzeker.

Voor de volgende 4 blokken is door Nijestee alles in de ijskast gelegd. 

Er zou elk jaar begonnen worden met 1 blok, echter Nijestee heeft aangegeven dat de bewoners aan de Stephensonstraat Noordzijde en aansluitend daaraan Paterswoldseweg en Hoornsediep tot 2018 kunnen blijven wonen, met ander woorden hier zou niet eerder dan eind 2018 gesloopt kunnen worden en ergens in 2019 start bouwen (blokken 1 en 2). Daarnaast heeft Nijestee aangegeven dat de sloop van de Paterswoldseweg en Stephensonstraat Zuidzijde in respectievelijk 2015 en 2017 aan de orde is. Hieruit zou dan de volgende bouwplanning kunnen volgen:

2013 – 2015 Bouw blok 6 Hoornsediep tegenover Statie

2016 – 2017 Bouw blok 5 Paterswoldseweg tegenover Traverse.

2017 – 2018 Blok 4 Hoornsediep tegenover blok 6 tot Stephensonstraat.

2018 – 2019 Blok 3 Paterswoldseweg tegenover blok 5 tot Stephensonstraat.

2019 – 2020 Blok 2 Hoornsediep/NELF terrein

2020 – 2021 Blok 1 Paterswoldseweg/NELF-terrein.

Plattegrond

Laatste nieuwsbrief en opheffen van HWK

Laatste nieuwsbrief is het gevolg dat we per 31 december 2013 ophouden te bestaan als aparte bewonersorganisatie voor Grunobuurt-Noord. We hebben ons in 2000 opgericht omdat er in de Grunobuurt geen organisatie was die opkwam voor de bewoners en toen met de wijkvernieuwing voor de deur hebben een aantal actieve (wilde) bewoners HWK opgericht.

Nu, 13 jaar later, is de animo om actief te zijn in een aparte bewonersorganisatie voor alleen Noord nihil. Daarnaast heeft de gemeente aangegeven dat 2 bewonersvertegenwoordigingen in een kleine wijk als de Grunobuurt niet wenselijk is en zal daarom maar aan één organisatie de subsidie verstrekken. HWK zal daarom opgaan in de Wijkraad Grunobuurt samen met de Wijkraad Grunobuurt-Zuid. Dit jaar hebben we op vele fronten al samen opgetrokken.

Omdat HWK een vereniging is met statuten zal er een opheffingsvergadering worden uitgeschreven voor maandag 30 september 2013 om 20:00uur met als agenda:

AGENDA OPHEFFINGSVERGADERING HWK

1.     Opening

2.     Vaststelling agenda

3.     Financiële afwikkeling. Voorstel: overgebleven tegoed overhevelen naar Wijkraad (Dit in overeenstemming met de Gemeente Groningen).

4.     Rondvraag

5.     Sluiting

Alle bewoners van Grunobuurt-Noord zijn welkom bij deze vergadering. 

Plaats: Buurtcentrum Stadspark, Lorentzstraat 11.

 

Contactmogelijkheden:

HWK zal tot en met 31 december 2013 bereikbaar zijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Per 1 januari 2014 zal de Wijkraad Grunobuurt de bewonersvertegenwoordiging voortzetten voor de gehele Grunobuurt. Om de gehele Grunobuurt te vertegenwoordigen zoeken we actieve bewoners die mee willen denken over het wel en wee in de Grunobuurt. Naast een bestuur zijn er ook diverse werkgroepen. Zie www.grunobuurtzuid.nl

Oproep aan Vereniging van Eigenaren:

Een VvE heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van appartements- eigenaren te behartigen. In de Grunobuurt zijn veel van deze Verenigingen van Eigenaren maar tot op heden werken deze Verenigingen weinig samen en is er (voor zover bekend) geen overleg.   De Wijkraad heeft van verschillende Verenigingen van Eigenaren vernomen dat onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling gewenst is met het oog op het behoud van de leefbaarheid in de Grunobuurt. Denk dan b.v. aan onderhoud en wet- en regelgeving omtrent kamergewijze verhuur. De Wijkraad is daarom ondertussen bezig met een inventarisatie van alle Verenigingen van Eigenaren in de wijk en het verzamelen van hun contactgegevens. De wijkraad vraagt VvE's zich aan te melden voor deze lijst. Dat kan door zich op te geven via het contactadres van de Wijkraad. De volgende gegevens zijn nodig: 

- Naam VvE (straatnaam en huisnummers)

- Naam contactpersoon,

- E-mailadres, postadres en telefoonnummer.   

De contactgegevens worden door de Wijkraad alleen gebruikt om relevante informatie te verspreiden. De Wijkraad ziet graag dat de info vervolgens verspreid word onder de leden van desbetreffende VvE.

In oktober 2013 is de eerste bijeenkomst overigens.

 

Een uitgave van 'Het Wilde Klubje', de bewonersorganisatie van Grunobuurt-Noord

Redactie adres: Paterswoldseweg 162a, 9727 BM Groningen

Website: www.hwkgrunobuurtnoord.nl  /  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok