De gemeenteraad van Groningen wil graag vanaf september 2017 een gemeentelijke raad van Kinderen. Met deze nieuwe Raad van Kinderen wil Javano Zwiers, de nieuwe Kinderburgemeester van Groningen, graag nadenken over oplossingen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Hoe komt iedereen aan een fiets om naar school te gaan of aan een laptop om huiswerk te maken? Niet iedereen heeft hier altijd geld voor. Misschien heb jij er wel goede ideeën over. In dat geval nodigt Javano Zwiers je graag uit om mee te doen aan de Raad van Kinderen. Samen denk je dan mee met de gemeenteraad van Groningen!

Kinderen weten zelf het beste wat je nodig hebt voor een fijne jeugd. Dus het is superslim dat de gemeenteraad hiervoor advies vraagt aan een Raad van Kinderen. En ondertussen leer je daardoor meer over hoe het in de politiek werkt. Maar je moet ook creatief zijn, goede oplossingen bedenken, samenwerken, overleggen en presenteren. Hartstikke interessant, dus!

Meld je aan!

Zit jij volgend schooljaar in groep 7 of 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school en woon jij in de gemeente Groningen? Meld je dan aan! Dit kun je doen door het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier vind je op www.gemeente.groningen.nl/raadvankinderen.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.