Moet je nog wel een auto willen hebben als je zo ongeveer in het centrum van de Stad woont? Parkeren kost steeds meer geld of mag soms niet eens meer in de buurt. Winkels, musea en openbaar vervoer zijn vanuit de Grunobuurt goed bereikbaar met fiets en lopend. Toch is het handig om af en toe een auto ter beschikking te hebben, bijvoorbeeld om familie of vrienden in hutjeknut te bezoeken of voor de grote boodschappen. Is een deelauto een oplossing?

Om te beginnen zijn er de Greenwheels: de rode autootjes die je vast al eens hebt zien staan ter hoogte van Paterswoldseweg 140 of aan de Achterweg/Davidstraat in de Rivierenbuurt. Met een abonnement van bijvoorbeeld € 10,– per maand kun je het kleinste autootje voor € 4,– per uur en € 0,29 per kilometer gebruiken (alle abonnementsvormen en prijzen vind je hier). 

In het postvakje van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vonden we onlangs een persbericht van MyWheels: een nieuwe deelautoprovider in de Stad met inmiddels tien deelauto's, waarvan de dichtsbijzijnde deelauto te vinden is in de Rabenhauptstraat. Is dit ook een goed (of een beter) alternatief voor je auto? Oordeel zelf: 

Persbericht MyWheels, november 2018

Nooit meer rondjes rijden door de buurt in de hoop die ene parkeerplek te scoren. Geen hoge kosten voor verzekeringen én je helpt het milieu een handje. Duurzaamheid en gemak gaan hand in hand bij autodeler MyWheels. Sinds kort staan op tien plekken in Stad de zogeheten deelauto’s. Even online reserveren en je kunt de auto openen met je smartphone. Geen abonnementskosten en borg; voor minder dan tien euro ben je onderweg.

Hoewel het gemiddelde autobezit per Groninger lager is dan landelijke cijfers, slibt de stad toch dicht. De gemeente Groningen wil meer ruimte op straat. Het plaatsen van deelauto’s draagt daaraan bij. Vandaar dat de gemeente in zee gaat met MyWheels.

MyWheels

MyWheels is een landelijk deelplatform voor auto’s, waarbij het autodelen van de deelauto’s van MyWheels wordt gecombineerd met het verhuren door particulieren onderling. MyWheels is gestart in 1993 en gevestigd in Amsterdam. De missie van MyWheels is om van alle auto’s deelauto’s te maken. MyWheels streeft er naar het autobezit in Nederland van 8 naar 1 miljoen auto’s te verlagen in 2030.

De plekken waar de nieuwe deelauto’s van Mywheels in Groningen geplaatst zijn:
1. Radesingel
2. Rabenhauptstraat
3. Kapteynlaan
4. Kijk in het Jatstraat
5. Verlengde Visserstraat
6. Steentilkade
7. Hoendiepskade
8. Boterdiep
9. Moesstraat
10. Nassaulaan

Naast de deelauto’s van MyWheels, is het mogelijk via het MyWheels platform ook je eigen auto te delen met buurtgenoten of de auto van een buurtgenoot gebruiken. In beide gevallen wordt geld bespaard. En bovendien is het stukken beter voor het milieu en de leefbaarheid van de stad.

De MyWheels ideologie

MyWheels is een sociale onderneming en streeft niet naar winstmaximalisatie. Door autodelen te stimuleren wil MyWheels bijdragen aan minder CO2-uitstoot, leefbare buurten en sociale verbondenheid. De autobeheerders van MyWheels werken op vrijwillige basis bij de autodeler. Zijn doen dit omdat ze de ideologie van MyWheels ondersteunen.

Voor meer informatie, gaan naar mywheels.nl.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

meest gelezen

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK