Merlyn van Dobben is auteur en in zijn debuutroman 'Mattie Mattie Mattie' neemt onze buurt een prominente plek in. De schrijver is opgegroeid in de Grunobuurt, tussen 1979 en 1990. Sindsdien woont hij in Utrecht, maar hij heeft zijn connectie met Groningen en de woonwijk uit zijn jeugd echter nooit verloren.

Hij geeft aan de Grunobuurt altijd in de gaten te hebben gehouden, hoe het met hem ging, en dat was lange tijd niet best volgens hem. Zijn roman speelt zich af in 1996, toen de aftakeling (ten noorden van de Parkweg) steeds zichtbaarder werd. Hij vraagt zich af of de bewoners van twintig en dertig jaar geleden zijn mee- of terugverhuisd naar de Grunobuurt, maar het is misschien toch leuk om te weten dat er een boek bestaat met de Grunobuurt als locatie.

De roman is fictie, dus de gebeurtenissen in 'Mattie Mattie Mattie' hebben nooit plaatsgevonden. Maar Merlyn heeft het aangezicht én de sfeer van de Grunobuurt zo goed mogelijk proberen te vatten in zijn boek.

Op Bol.com zijn de eerste tien pagina's gratis in te kijken: https://www.bol.com/nl/p/mattie-mattie-mattie/9200000107853864/

Meer over Merlyn van Dobben kunt u vinden op zijn site: https://merlynvandobben.wordpress.com

 

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

Vandaag in 2014. Blok Typhoon is in aanbouw. Het casco van de begane grond staat. De zandweg wordt de James Wattst… https://t.co/c7ia5K8biE

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Op de bank bij ... in de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

wijkvernieuwing Grunobuurt-Noord

Stadspark Groningen tegel sec

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Tegel sec Festivals Stadspark
Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.