Wat gaat er eigenlijk gebeuren in het noordelijk deel van de Grunobuurt op het gebied van spelen en groen? Op dinsdag 14 juli aanstaande kunt u van 17.00 tot 18.30 uur binnenlopen bij Koppel (Grunostraat 1). Dan zijn Marieke Zomer en Lammert Kamphof van Nijestee aanwezig om de plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

Op dit moment krijgen Nijestee (en de gemeente) af en toe een vraag hoe het zit met spelen in de Grunobuurt. Door de gemeente Groningen en Nijestee worden aan de James Wattstraat op korte termijn tijdelijke speeltoestellen (onder andere een schommel, een duikelrek en een glijbaan) geplaatst. Deze komen op de strook grond tussen de James Wattstraat en het hekwerk en blijven staan tot Nijestee daar in de toekomst bezig gaat met nieuwbouw. Misschien heb je nog aanvullende wensen? Laat het weten aan Marieke en Lammert.

Nijestee gaat naar verwachting in 2017 starten met de bouw van Blok 5. Deze komt op ongeveer op de plek waar nu nog de woningen aan de Paterswoldseweg 112 t/m 138a & Grunostraat 2 staan. Nijestee richt dan ook weer een gedeelte van de openbare ruimte in. Er komt onder andere een zogenaamd speeleiland. Wil je weten hoe de toekomstige inrichting van de Grunobuurt er uit komt te zien? Kom dan vooral langs.

Op dit moment staan er niet meer zoveel bomen in de Grunobuurt. Een groot gedeelte is gekapt vanwege de wijkvernieuwing. We planten wel een heleboel bomen terug, want het noordelijk deel van de Grunobuurt moet weer de groene wijk worden die ze was. Op het zogenaamde bomenstructuurplan kun je zien waar ze terug komen en welke soorten we gaan planten.

aanmelden nieuwsupdate

@grunobuurt

Grunobuurt

RT @WeHelpen: Ga jij 21 augustus naar het @festival_young Festival maar heb je nog geen vervoer? Of zoek je iemand die met je mee gaat? Ste…

Grunobuurt

RT @gem_groningen: 't Is goed voor vlinders, bijen en mensen, voor afvoer van overtollig regenwater, 't gaat hittestress tegen én het ziet…

Bekijk de activiteitenagenda van de Grunobuurt

Tegel sec Vrouger

Lees hier alle nieuws over de onderdoorgang Paterswoldseweg

Lees alle Kunstnieuws uit de Grunobuurt

Over buurtpand KOPPEL

Fotogalerij

Tegel sec Aanpak ring zuid v2

Grunobuurt.nl maakt gebruik van een paar cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
Meer informatie OK